kolmapäev, 23. detsember 2015

Marina Moskvina "Kuuromaan"

" Kuhu viis boheemlik eluviis - 
Kus polnud aega ega ruumi ega palka?"

Väimehele kinkis Fima muide oma vana kella.
"Paistab, et see on seisma jäänud," ütles Keša, raputas ja kuulatas.
"Pole viga," lohutas ta Serafimi. "Ikkagi hakkan ma kandma Teie kella ja vaatama seda kaks korda ööpäevas. Peaasi on, kuidas kella vaadata! Kuidas ja millal."

Seevastu Keša ulatas Tasjale omalt poolt isiklikult luksusliku viie aasta vanuse kalendri.
"See on mälestuste kalender," ütles Keša. "Mida ma tegin kaheksateistkümnendal märtsil? Mida viiendal juulil? Aga praeguseks mul kalendrit ei ole! Milleks? Ma võin ju iga kell ja ükskõik kellelt küsida, mis päev ja mitmes täna on."


Imeline raamat.
Tõesti muinasjutuline. Väga hea valik Keskraamatukogu "Raamatuga kevadesse" programmiks! Ilmselt seekord saan selle programmi ka läbitud!

Aga raamatust. No tegelaskujud- väga inimlikud ja tuttavad.
Kindlasti annab peale raamatu lugemist tänaval ringi vaadata ja leida sealt Vanaisa, kes peidab suurt rahasummat võimalikult näruses kotis ja/ või läheb tasuta transpordiga kuskile, kus jagatakse tasuta süüa.
Kindlasti on võimalik kohata Ema, kes on järjekordselt saanud petta võttes vastu töö, mis ei saa tasutud ja millega kaasneb tohutu peavalu kui ta üritab samal ajal aidata poega korteri ostul.
Kindlasti on korraks tänavale põiganud ka Vanaema, kes kutsub tuppa kõik võõrad ja kogemata võib neid kostitada vanaisa kõige kallima veiniga, mis maksab kogutava korteri summast kolmandiku.
Kindlasti on seal ka noorpaar, mille noormees-osapool elab vanemate juures, on kohutavalt andekas, a vot pole veel leidnud õiget rakendust... aga küll on ta imetletud oma vanemate poolt, kes justkui pole tema jaoks küllalt head...
Ja kindlasti on tänaval ka mõni ärimees, kes suudab raha teenida millegi nii jaburaga kui kuu näitamine inimestele... Mis siiski oli väga lahedalt raamatus lahendatud! Tegemist oli tõelise lambipirni-kunstiga! Vähemalt ühe paarikese suhteprobleemid said ju lahendatud, kui daamile rõdule kuu kätte toodi :)

Soovitan soojalt!
Ja raamat ise ju lõpeb hästi- terve raamatu jooksul on kohutavalt palju äpardusi, mis takistavad raha kogumist, aga lõpuks saab kauaoodatud korter ostetud ja sissegi kolitud ja kõik on õnnelikud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar