esmaspäev, 7. märts 2016

...kui suureks kasvan, hakkan kirjanikuks II

5 avalõiku ilukirjanduslikule jutule:

  1. Oli ilus päev. Päikesepaiste oli õnnetukese naha ärakõrvetanud ja ta marssis tigedalt rannast koju. Kõik, kõik, kõik tundus niiiiiiiiiii paha ja kole. Siis otsustaski ta midagi muuta.
  2. Mis Sina täna tegid? Meie tegime lumememme :) Otse keset mesilasi ja võillilli. Meie pere on nii normaalne ja kohe räägin meie viimasest super-suvest.
  3. Välev Põder jooksis mööda metsa ringi. Jooksis ühest puust mööda. Teisest puust mööda. Kolmandastki puust mööda. Ja jäi seisma. Otse kuningalossi ees ja lasi kella. Avamise asemel aga käis pauk!
  4. Külm on. Väga külm. Ainuke soe koht tundub olema maja. Aknast tulev valgus kumab eemalt lumele. Kas ma jõuan?
  5. Pimedus. Hästi vaiksed sammud hiilivad mööda põrandat. Otse briljandi suunas. Kaks paari samme ja sosinad. Hiilivvaiksed sõrmed painduvad ümber kalliskivi. Kaks paari samme jooksevad veel vaiksemalt, kui enne tagasi autosse ja kimavad minema. KÄES!

5 teaduslikule:

  1. Käesolev uuring tutvustab MTÜ EUM viimaseid saavutusi meteoroloogia vallas. Kõiki väljatoodud fakte võib kasutada ja edasi arendada mistahes kujul, eelduseks on viitamine praeguse materjali veebiversioonile.
  2. Praktiline mängude kasutus õppetöös on viimastel aastatel muutunud järjest laialdasemaks ja populaarsemaks. Järgnevatel lehekülgedel on kogutud praktikad, koostatud stsenaariumid edasiseks kasutamiseks ning tagasiside analüüs.
  3. Nutiseamete kasutamine õppetöös tõusis Tallinna Ehituskoolis 2016/17 õppeaastal 90%. Kasvule aitasid kaasa koostöö haridustehnoloogide võrgustikuga, meeskonnatöö edendamine ning õpilaste kaasamine. Analüüs käsitleb toimunud tegevuste kirjeldust ja tulemuslikkust.
  4. Kass (kiisulus miisulus) kuulub kaslaste põlvkonda imetajate seltsis. Kassi igapäevane toidulaud sisaldab: kalalisi, marjalisi ja kabjalisi. Loe edasi kassi toitumise iseloomulikest külgedest järgmisest artiklist.
  5. Inimesed on aastasadu kasutanud lugude jutustamist psühholoogiliseks moraalseks toeks ja ühtekuuluvustunde tekitamiseks. Euroopa põlisrahvaste legendides on mitmeid ühiseid joonis, mis tõlgendavad "valget meest" sisserännanud mustanahalisena. Käesolev kirjutis tegeleb hüpoteesiga nahavärvi muutumisest tumedanahalisest heledaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar